Начало ЗА ДОМА 1 лъжичка и жълтите пердета станаха като нови- бели и красиви както...

1 лъжичка и жълтите пердета станаха като нови- бели и красиви както едно време

468
Сподели

Завесите са незаменим атрибут на уютната и топла кухня. Страхотно е, когато блестят с чистота и мирис на свежест.

За съжаление именно кухненският тюл има тенденция да се замърсява с невероятна скорост, особено ако е в непосредствена близост до печката.

Домакините знаят колко е трудно да се приведе леката материя в божествена форма и искряща белота Трудно е да премахнете едно мазно петно , а какво ще стане, ако има много повече от тях? Ще споделим с вас няколко доказани метода. Запомнете ги

 

Как да се отървете от мазните петна по завесите

Метод номер 1

Пране с домашен сапун е идеален вариант. Напълнете дълбок леген с топла вода, разтрийте половината от сапуна, намалете тюла в получената течност и оставете за 1 час. След това разтрийте добре замърсените зони и измийте завесите.

Метод номер 2

Напълнете леген с вода, добавете 1,5 с.л.сода и смесете добре течността. Поставете пердетата в легена, разтрийте ги със сапун за пране. След това добавете малко гелообразно средство за миене на съдове, изплакнете завесите и оставете за 1-2 часа. След това изперете тъканите на ръка, резултатът ще ви зарадва.

Метод номер 3

Този метод е подходящ за свежи петна . Нанесете малко течност за миене на съдове върху замърсената зона, оставете за 20-30 минути и след това просто изплакнете пяната с течаща вода.

Метод номер 4

Поставете пердетата в дълбок съд и го напълнете със смес от малко количество вода и 1 с.л. сол, оставете за 30 минути и след това измийте на ръка или в пералня.

Метод номер 5

Накиснете мръсната завеса във вода с 1 супена лъжица оцет и изтъркайте с ръце, след което изплакнете обилно.

Метод номер 6

Ако петната по завесата ви са наистина стари и упорити, напълнете леген с топла вода, добавете 0,5 бутилка амоняк и разтрийте със сапун за пране, разбъркайте всичко старателно. Поставете пердета в течността и ги варете 20-30 минути (след като заври вода, не забравяйте да намалите котлона). Когато тъканта се охлади, я измийте с ръце или сложете в пералнята

Ето как можете да удължите живота на любимите си завеси. Разбира се, по-добре е да се борите веднага с мазни петна, дори обикновената сол или креда ще ви помогне в това .