Начало ВЕСТИ От 1 до 5 години затвор за Бахаров – актьорът застава пред...

От 1 до 5 години затвор за Бахаров – актьорът застава пред Темида, след като шофира пиян и дрогиран:

71
Сподели

Имиджът на лошо момче приляга като ръкавица на талантливия иначе актьор Явор Бахаров . Звездата от „Стъклен дом“ неведнъж е проявявал буен нрав и се е спречквал с властите.

Но така правят истинските звезди – или поне така е по филмите. Само че съвсем не филмов сценарий се оказа последната среща на брата на Захари Бахаров с правосъдието.

Припомняме, че в събота той бе арестуван в Банско, след като караше във видимо нетрезво състояние.

Готов е резултатът от кръвната проба, взета от актьора, който бе задържан в събота в Банско да шофира след употреба на алкохол и наркотици .

Анализът е показал наличие на 1,42 промила алкохол, след като направената проба с дрегер отчете 1,3 промила алкохол в издишания въздух, съобщи пред Dir.bg районният прокурор на Разлог Ружена Кондева.

Явор Бахаров

Това означава, че 34-годишният актьор ще застане за пореден път пред съда и може да получи ефективна присъда.

Бахаров бе задържан в събота в курортния град, след като патрулни полицаи забелязали, че автомобилът му „Мицубиши“ се движи странно по една от главните улици. Направени са и полеви тестове за наркотици, които са отчели кокаин и канабис.

Районната прокуратура в Разлог вече повдигна две обвинения срещу Явор Бахаров, а ситуацията му е утежнена, тъй като актьорът вече е осъждан три пъти, а една от присъдите му е именно за шофиране след употреба на алкохол. По закон всеки водач с над 1,2 промила алкохол подлежи на наказателна отговорност.

Предвидената в Наказателния кодекс санкция е от 1 до 2 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева. Ако престъплението е извършено в условията на рецидив, какъвто е случаят с Бахаров, наказанието се увеличава – лишаване от свобода от една до пет години и с глоба от 500 до 1500 лева.

Явор Бахаров пиян

Същевременно санкцията за шофиране след употреба на наркотици е затвор от 1 до 3 г. и глоба от 500 до 1500 лв.

Явор Бахаров може да отърве затвора, ако се споразумее с прокуратура за условно наказание и то бъде одобрено от съда. В момента той е с наложена мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 5000 лева. Актьорът нае двама адвокати да го защитават.

 

Източник: trud.bg