Начало ВЕСТИ Поучителна история: Бог винаги има план за нас

Поучителна история: Бог винаги има план за нас

102
Сподели

Тези, които вярват в Бог ще разберат смисъла на тази история. Тези, които не може би ще се замислят …

„Три дървета гордо стояли на един хълм и разговаряли за техните мечти.

„Искам от мен да направят прекрасна ракла, да ме напълнят със злато и скъпоценности“ – помислило първото дърво.

„А аз искам от мен да направят мощен кораб,  крале и кралици да отплават с мен“ – казало второто.

„Моето желание е да израстна високо, за да ги докосна облаците, така че когато ме видят хората да чувстват, че са близо до Бога“ – пожелало третото дърво.

След много години дърветата са били отрязани. От първото дърво е направена кутия за храна на животни, е била пусната в плевня и заредена със сено, второто дърво послужило за малки лодки, а третото дърво било нарязан на големи парчета и оставено в един тъмен част от нечий дом.

Минали много години дърветата почти забравили мечтите си вече не се надявали, че ще бъдат постигнати някога. Точно тогава първото дърво било направено на кутия и в нея било сложено родило се бебе. Дървото чувствало, че мечтата му е сбъдната, защото новороденото е най-голямото от всички съкровища на тази земя. Мечтата му се е осъществила.

След много години няколко плаващи кораби били направени от второто дърво. Страшна буря заплашвала да унищожи кораба, а след това един от хората спокойно казал: „Мир“. Бурята веднага престанала, а дървото знаело, че ще продължи да плава из морето.

По-късно третото дърво послужило като кръст, на който е бил разпнат един човек, било поставено на един хълм, а хората се чувстват близки до Бога. Мечтата му се изпълнила, защото именно Исус стоял на него.

Всяко от дърветата получило това, за което мечтало, но не по начина, по който си го представяли, че ще се случи.

Пътищата по които ни носи живота за нас понякога са странни и неразбираеми. Въпреки, че често не изглежда така, Бог винаги има план за нас. Онзи, който искрено вярва и се стреми към мечтите си, един ден ще получи дара, който заслужава.

 

Източник: За жената