Начало ВЕСТИ Две момичета бяха приятелки-Майката на едното работеше на 2 работни места и...

Две момичета бяха приятелки-Майката на едното работеше на 2 работни места и винаги жертваше себе си, втората майка беше различна

376
Сподели

На едно момиче майката харчеше всичките си пари, време и енергия за децата си. Купи сладкиши за тях, заведе ги на цирк, зоопарк, на сладкарница да ядат сладолед и не се отпусна нито на секунда.

Тя дори нямаше да вземе бонбонче за себе си. Беше готова да даде всичко за децата и го правеше.

Майката на второто момиче беше съвсем различна.

Когато тя се чувстваше щастлива, така се чувстваше и цялото семейство. И ако децата и съпругът не разбират това, тогава ще бъде трудно за всички да живеят. Обърнете внимание и прочетете тази притча, за да не допускате повече грешки във връзка с майка си.

Две приятелки имаха съвсем различни майки.

На едно момиче мама харчи всички пари, време и енергия за децата си. Купих сладкиши за тях, заведох ги в цирк, зоопарк, хапнах сладолед в кафене и не се посветих нито на секунда. Той дори няма да вземе бонбоните за себе си. Бях готова да дам всичко на децата и го направих.

След майката на второто момиче, след работа, тя се затвори в спалнята си с чай и слуша музика или гледа телевизия.

„Първо трябва да си почина, деца“, каза тя.

Ако сте купили шоколад или сладкиши, след това ги споделете между себе си и децата с думите:

„Майката трябва да е здрава, отпочинала и щастлива.“

И момичето си мислеше, че майка й не я обича. Не като майката на приятелката. Определено я обича. Всичко се прави само за нея, а майка й не е такава.

Времето мина и момичетата станаха възрастни.

При първото момиче мама беше постоянно болна и изискваше грижи. Майката на второто момиче все още беше толкова активна, здрава и щастлива, колкото в младостта си.

Тя помагаше с внуците си, пиеше кафе с приятелите си в кафене, понякога пътуваше и всеки път казваше:

„Майката трябва да е здрава, отпочинала и щастлива.“

Тази притча е ярък пример за това как жените са свикнали да угодят на някого в ущърб на себе си. Тя поставя на първо място съпруга си, децата, родителите си, въпреки че самата тя се нуждае от грижи и любов. Нуждаем се от всички здрави и щастливи, така че не е нужно да мислите, че това е егоистично. По този начин вие се грижите и за близки. Обичай себе си!

 

Източник: За жената