Начало ЗА ДОМА Как да се отървем от мравките само с 1 съставка от кухнята

Как да се отървем от мравките само с 1 съставка от кухнята

199
Сподели

Мравките са един от най- големите проблеми по това време на годината. Те заразяват увреждат растенията, а почвата се окислява и заразява с вредни бактерии. Мравките, наред с други неща, листни въшки. За да се отървете бързо от мравки без да навредите на растенията, трябва да положите малко усилия.

Най-простите методи сме събрали в една селекция специално за вас днес и то без да прибягвате към химикали. Всека една от съставките изброени в тази статия е вече във вашата кухня или в аптечката. Остава само да прочетете инструкциите и да я приложите върху засегнатата област. Резултатът ще ви изненада!

 

Как да се отървете от мравки със сода

Безброй начини за използване на сода в ежедневието имаме и голяма част от тях засягат някои домакини. Но не всеки знае, че този прах е полезен в борбата с мравки. И най- хубавото е, че содата е безвредна както за почвата, така и за идващата реколта.

Щедро поръсете със сода местата с мравки. След това ги залейте само с преварена вода. Можете да повторите тази процедура няколко пъти. Всичко зависи от броя на насекомите

Как да се отървете от мравки с борна киселина

Борната киселина е любимият метод на опитни градинари за борба с мравките. Но в чистата си форма прахът не е достатъчно ефективен. Затова препоръчваме да го смесите със захар или мед.

За да приготвите суха стръв за мравки, смесете 10 г борна киселина със 100 г захар.

Поръсете със сместа. Отровата трябва незабавно да действа върху вредители.

За течна стръв смесете 10 г борна киселина с 1-2 с.л гранулирана захар. Изсипете всичко в чаша вряла вода и разбъркайте. Изсипете разтвора в малки купички. Поставете ги върху засегнатата област.

Подправки за борба с мравките

 

За да се отървете от мравките не е необходимо да ги унищожавате. Защитете лехите с пикантни растения. Насекомите не могат да понасят остри миризми, така че ще заобиколят градината ви

Първо, можете да засадите магданоз, копър или мента около реколтата. Друг сигурен начин е да посадите на местата, където мравките са най-много, пелин или лавандула.

Освен подправки, острите подправки помагат и в борбата с мравките. Поръсете червен или черен смлян пипер върху засегнатите места.

Най-хуманният начин да се отървете от мравките е да ги съберете в лопата и да ги преместите далеч от градинката ви. Но ако на територията на вашия двор има мравуняк често ще срещнете жителите му. В този случай можете или да унищожите дома на насекомите, или да се предпазите от тях чрез всички горепосочени методи. Успех в двубоя!

 

Източник: За жената