Начало ВЕСТИ Медицинска сестра лекува болните по бельо. Ето какво се случи обаче! (снимка)

Медицинска сестра лекува болните по бельо. Ето какво се случи обаче! (снимка)

91
Сподели
injecting injection vaccine vaccination medicine flu man doctor insulin health drug influenza concept - stock image

Жената била със защитен костюм, маска и очила, но тъй като ѝ било горещо, прибегнала до нестандартно решение

Медицинска сестра в болницата в Тула, Русия, която не носела нищо освен бельо под прозрачния защитен костюм, ръкавиците и очилата в мъжко отделение за лечение на заразени с коронавируса, била дисциплинарно наказана и отстранена временно от работа, пише в. „Сън”.

20-годишната медицинска сестра била временно отстранена от работа, след появата си в крилото без други дрехи освен с бански и личните си предпазни средства. Анонимен колега на дисциплинарно наказаната сестра сподели, че в непромокаемия винилов костюм е наистина „непоносимо горещо” и разбира напълно колежката си. Въпреки че не е имало оплаквания на пациентите от „аморалното облекло” на сестрата, началниците на болници са я наказали дисциплинарно за „неспазване на изискванията за медицинско облекло“.

Не се уточнява каква точно е дисциплинарната мярка. „Поне някой има чувство за хумор в тази мрачна, мрачна реалност“, каза Сергей Ратников, пациент в отделението. Лекар в същото отделение, пожелал анонимност сподели: „Добре направено, тя повдигна настроението на пациентите.“ А пациентът Валери Капнин пита: „Защо да наказват медицинската сестра? Трябва да я наградят. Виждайки тази гледка на никой не му се искаше да умре”. Към днешна дата в Русия са регистрирани приблизително 309 000 случая на COVID-19 и почти 3000 смъртни случая.

 

Източник: За жената